“Райънер” обяви полети за лято 2017 от 9.99 евро

zx450y250_2820410Ирландският нискобюджетен превозвач “Райънер” (Ryanair), който започва да изпълнява полети от София до 21 европейски дестинации от 6 септември, обяви и билети на ниски цени за лятото на 2017 г.

На цена от 9.99 евро ще може да се лети до Гърция, Италия, Испания и Германия. По всяка вероятност на тази цена билетите ще са ограничено количество и при ранно купуване. В момента такива оферти не се виждат.

От превозвача обявиха днес на пресконференция в София, че са доволни от това как върви продажбата на билети за пусканите само след няколко дни полети, но не съобщиха конкретни числа. Планът е догодина да обслужват вече 1.6 млн. пътници в България, обяви главният търговски директор на компанията Дейвид О’Браян.

“Още през тази година очакваме да станем авиокомпания номер едно в България по превозени пътници, а до миналата година изобщо ни нямаше на този пазар”, обяви още той.

Засега компанията ще изпълнява полетите си от Терминал 1 на софийското летище, но се водят разговори и за втория терминал.

Както вече се заканиха от авиокомпанията те са подали жалбапрез май до Европейската комисия, в която обвиняват България, че предоставя неразрешена държавна помощ на “България ер”.

Причината за това е, че според ръководството на нискобюджетния превозвач, българската компанията не си плаща дълговете към летище “София” като същевременно с това е облагана с по-ниски такси от тези, които се искат от други превозвачи. В отговор преди месеци от “България ер” обявиха, че ще съдят “Райнер”, но днес О’Браян обяви, че това все още не се е случило.

Той още веднъж предупреди за грешките, които може да допусне правителството, подобно на други, отдавайки летището в София на концесия. Според него трябва да се търси концесионер, който ще увеличи трафика на порта, а не таксите за авиокомпаниите, което ще ги отблъсне.

За ирландската компания вече работят около сто души в България като в следващите години се очаква броят им да достигне 1200.

Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>