Разследват още трима от “Реал” за укриване на данъци

2111242974-2Данъчните власти в Испания разследват още трима футболисти на “Реал” Мадрид за данъчни измами, съобщава “Mundo Deportivo”. Плеймейкърът на кралския клуб Лука Модрич е ощетил държавата, укривайки приходите си между 2012 г. и 2014 г., съобщава реномираният вестник.

2111242975.jpg

Модрич е използвал услугите на фирма със седалище в Люксембург, за да заобиколи испанските закони и да скрие постъпленията си от имиджови права. Хърватският национал и съпругата му – Ивана, са единствените акционери във въпросната фирма.

За две години капиталът ѝ скача от 3,6 на близо 6 млн. евро. Впоследствие средствата са инвестирани в различни фондове. Разследването срещу Модрич е започнало още на 18 януари, пише “Mundo Deportivo”.

Лука не е подавал данъчна декларация от 2013 г. насам. Чрез създадената компания в Люксембург Модрич е спестил, плащайки данъчна ставка върху приходите от реклама в размер на 1%, а в Испания тя е 30% или 51% според най-новите финансови правила.

В същото време Пепе и Коентрао също са разследвани. Те са укрили данъци в размер на минимум 7 млн. евро по схемата на Кристиано Роналдо. Двамата са използвали офшорна компания на Вирджинските острови, за да “изперат” парите си.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>