Работещите в 47-милионна Испания са едва 16,736 милиона души

Безработицата в Испания достигна рекорда от 4,833 милиона души, след като статистиката за октомври отчете, че още 128 хиляди души са останали без препитание.

Данните не са обнадеждаващи, признават управляващите в Испания, но твърдят, че ръстът на безработицата през октомври е по-нисък, отколкото за същия месец на миналата година и за 2008 година, съобщи БНР.

Това показва, че положението не се е влошило в сравнение със същия период на миналата година. Правителството продължава да работи и да прави реформи, които ще позволят да се върнем към икономически растеж и към създаването на трайна заетост.

472 хиляди души са останали без работа за последната година. Най-засегната е сферата на обслужването. Синдикатите имат обяснение: “Това е заради последното увеличение на данъците, което засяга много сериозно услугите и възможностите на сектора да създава заетост.”

Парите за помощи за безработни са се увеличили тази година със 7%. Работещите в 47-милионна Испания са 16,736 милиона души.

/dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>