Пържола на жар води до рак


Неправилното хранене предизвиква 1/3 от раковите заболявания у нас. Това показват проучвания на онколозите.
Статистиката сочи, че около 40% от туморите се дължат на тютюнопушене.
Лекарите съветват да не се доверяваме на рекламите на хранителни добавки, защото голяма част от тях нямат ефекта, който обещават върху опаковките.
Освен това лекарите предупреждават, че честата консумация на печено месо на огън може да причини рак на стомаха. Най-здравословно било месото да се приготвя на бавен огън, разкри тайната проф. Стефка Петрова, национален консултант по хранене и диететика.
“Основното е високата температура. Когато високата температура се прилага при печене на месо, червено месо и на риба, тогава при разграждането на аминокиселините от огъня, има вещество, което се съдържа в мускулите – креатин, което има канцерогенен потенциал”, обясни проф. Петрова.
Лекарите съветват още да не пием повече от четири чаши кафе на ден, както и да се избягват диети, при които се приемат предимно протеини. Чаша червено вино пък убивало раковите клетки.

framar.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>