Пучдемон признава: Мариано Рахой триумфира

69_27as6pБившият каталунски премиер Карлес Пучдемон изглежда, че е признал поражение в борбата за независимостта на областта от Испания.stat
За това говорят текстови съобщения, получени от испански телевизионен канал, цитиран от Politico и Агенция “Фокус”.

„Офисът на испанския министър-председател Мариано Рахой триумфира“, пише в едно от посланията, за които се смята, че е изпратено до един от бившите министри от правителството на Пучдемон, което канал „Телесинко“ е открил.

Медията твърди, че Пучдемон, който е в Белгия от октомври, бягащ от съдебно преследване, е изпратил посланията на Тони Комин – друг каталунски политик в изгнание.

„Предполагам, че ти е ясно, че се свърши“, пише в друго текстово съобщение от бившия каталунски лидер.

Според телевизионния канал, камерите му са уловили посланията от мобилния телефон на Комин по време на събитие в белгийския град Лойвен.

Пучдемон и Комин нито потвърждават, нито отричат съдържанието на общуването им, но и двамата осъдиха нарушението на тяхното лично пространство.

„Разкритието на тайни е престъпление в Испания и в Белгия“, заяви Комин от своя профил в социалната мрежа „Туитър“.

Самият Пучдемон, чиито поддръжници се надяват да го върнат на поста регионален лидер, също реагира в „Туитър“:

“Аз съм журналист и винаги съм знаел, че има ограничения, като личното пространство, което не трябва да бъде нарушавано. Човек съм и понякога имам своите съмнения“.

ДИР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>