Протести в Испания ,бой и гумени куршуми срещу демонстранти

Ожесточени сблъсъци с полицията съпътстваха проведената днес в Мадрид по  призива на десетки НПО демонстрация под мотото “Да обградим парламента.” Демонстрантите изразиха протеста си срещу икономическата политика на консервативното правителство на Мариано Рахой Брей, подкрепено от депутати от управляващата народна партия.

Преди това представителката на правителството Кристина Сифуентес заяви, че “силите за сигурност няма да позволят да се наруши нормалната работа на върховния законодателен орган на страната.”

Сградата на Конгреса на депутатите (Парламента) бе заобиколена от двоен пръстен от заграждания, подсигурени от засилени полицейски отряди. Въпреки това група от протестиращите се опита да преодолее бариерите и   влезе в ожесточени сблъсъци с охраната. Полицаите използваха палки и арестуваха 15 души,  9 са отправени за лечение, 4 – са били хоспитализирани.

http://30dumi.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>