Протестиращи в Каталуния блокират пътища заради заседание на правителството

Security device in BarcelonaВластите в Каталуния обявиха, че протестиращи сепаратисти, разгневени от заседание на централното правителство на Испания в Барселона, са блокирали голяма магистрала и десетки пътища, нарушавайки трафика към и от града, съобщава “Асошиейтед прес”.

Протестиращите, които подкрепят независимостта на Каталуния от Испания, организираха акцията, за да покажат отвращението си от решението на испанския министър-председател Педро Санчес да ръководи седмичното заседание на кабинета в Барселона.

По-късно са били арестувани 7 души след сблъсъци между протестиращите и полицията. Демонстрантите са скандирали “Окупационните сили да се махат” и “Независимост”.

Сигурността в проспериращата североизточна испанска област, която обикновено се осигурява от местната полиция, беше подсилена от стотици полицаи от частите за борба с безредиците от испанската национална полиция.

Санчес се съгласи с подкрепящия сепаратисткото движение лидер на Каталуния Ким Тора да работи за намиране на решение на политическата криза, която се разрази след неуспешния опит за отцепване на Каталуния от Испания през миналата година. Срещата им вчера беше едва втората, откакто и двамата встъпиха в длъжност по-рано тази година.

https://news.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>