Проститутките в Испания ще получават пенсии и помощи при безработица

Image_4647338_126Снимка: Архив

Собствениците на бордеи трябва да сключват договори с проститутките, постанови съд в Барселова, съобщава британският “Индипендънт”.

Така работодателите ще бъдат задължени да правят вноски във фонд за социално осигуряване от името на сексуалните работнички. По такъв начин съдът е решил, че проститутките трябва да получават пенсии, помощи при безработица, ще има достъп до държавна медицина.

Постановлението на съда в Барселона може да бъде обжалвано във Върховния съд на Каталуния. Проституцията в Испания не е престъпление от 1995 г. насам. Сексуалните труженички обаче все още нямат трудови права, макар че сексиндустрията в Испания преуспява. Това се обяснява с факта, че все повече жени излизат на пиацата заради икономическата криза. Около 39% от испанците признават, че ползват услугите на проститутки.

Източник 24часа.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>