Прокуратурата в Германия отново поиска Пучдемон да бъде задържан и екстрадиран в Испания

German court rejects call for Puigdemont to be rearrestedФедералната прокуратура на Германия поиска задържане и екстрадиране на бившия лидер на Каталуния Карлес Пучдемон в Испания, съобщават АП и АФП.

Прокуратурата в Испания иска да съди Пучдемон за бунт и корупция.

“Предоставеният от испанските власти материал не е противоречив, а ясно показва, че насилието в Каталуния на изборния ден може да бъде приписано на издирваното лице”, се казва в съобщение на прокуратурата, защитавайки спорните обвинения в бунт.

През октомври Пучдемон беше задържан в Германия с Европейска заповед за арест на Испания за ролята си в опита на Каталуния да обяви независимост през октомври 2017 г. Съд в Северна Германия позволи на Пучдемон да излезе под гаранция малко след задържането му на 25 март.

Но сега германската прокуратура поиска повторното му задържане до решението на съда дали да бъде екстрадиран.

Държавното обвинение в Шлезвиг отбеляза в съобщение, че вярват, че Пучдемон може да се укрие, докато процесът тече. /News.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>