Производители на храни могат да участват в изложение в Барселона с 80% намаление

zx450y250_2695091source-dnevnikИзпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира българското национално участие в специализирана изложба за храни и напитки Alimentaria  2016, която ще се състои между 25 и 28 април в Барселона, Испания.

Представянето ще бъде на национален щанд от 54 кв.м. Агенцията поема 80% от разходите на компаниите за изложбена площ, изграждане на щанда, склад и складово оборудване, регистрационни и медийни такси, едно работно място (маса, столове, подово покритие, осветление, надпис с името на фирмата), консумативи (ток, почистване, вода и др.).

За фирмите остава да поемат 20% от разходите за националния щанд. За тяхна сметка е допълнителното оборудване, транспортирането и обработката на мостри, разходите по командироването и пребиваването на представители от фирмата (пътни, дневни и квартирни), застраховките за служителите и експонатите.

Крайният срок за подаване на документи е 12 февруари 2016 г.

Alimentaria e eдно от най-големите европейски международни изложения за храни и напитки. Провежда се през 2 години, в изложбените палати Gran Vнa de Fira de Barcelona. На изданието през 2014 г. участие са взели 1 154 изложители на обща изложбена площ от 56 786 кв.м., като посетителите са били над 81 036 от цял свят.

Заедно с водещите сектори и салони като Intervin – за вино и алкохолни напитки, Intercarn – за месо и месни храни, Interlact– за млечни продукти и Restaurama – продукти и оборудване за ресторантьорството, през 2016 година Alimentaria предвижда и салона Multiple Foods – производители на продукти, типични за Средиземноморската кухня, биопродукти, здравословни храни и деликатеси.

Изложението предлага и ценната Alimentaria Experience – кръгли маси на кулинарни теми, майсторски класове и демонстрационно готвене на световнопризнати шеф готвачи, информира агенцията. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>