Проект “Помощ чрез четене” – Асоциация „Малага-България 2010”

nino-leyendoНа 28 април 2014 г. от 17.00 ч в концертната зала на Културен дом „Рафаел Гонсалес Луна”, гр. Малага се представи проекта “Помощ чрез четене”.

Този проект се осъществява съвместно от Асоциация „Малага-България 2010” и Асоциацията на съседите от Каранке под егидата на Кметство – гр. Малага.

В него вземат участие Първо Българско Неделно Училище “Родина” – гр. Малага и училищата “Сиудад де Попайан” и “Доминго Лозано”от кв.Каранке -Малага.

Това е един проект, създаден за деца и подрастващи, който си поставя за цел да създаде навичност за четене на книги, изграждане на читателска култура чрез водене на читателски дневник и развиване на емоционално съпреживяване и откриване на истинските човешки ценности.

Освен това проектът има и социална насоченост. За всяка прочетена книга децата получават виртуални кредити, които впоследствие се превръщат в реални пари.

Всяко дете участва със събраните от него средства в благотворителни акции.

Благотворителни организации избрани да получат събраните средства от учениците са: Организация за защита на животните – Малага, културна асоциация „Клоуни в болниците”, асоциация „Независим живот”, благотворителна инициатива „Българска Коледа”.

На откриването на проекта присъстваха представители на местните власти – г-жа Тереса Порас, общински съветник, г-жа Рут Сарабиа, директор на отдел Социални права и гражданско участие, гости от кметство Малага, представители на асоциациите организатори, на училищата участници, на благотворителните организации, на които ще бъдат дарени средствата.

Бяха прочетени поздравителни писма от г-н Костадин Коджабашев, посланик на Република България в Кралство Испания и от Екатерина Захариева – началник на кабинета на президента на Република България – от името на благотворителна инициатива „Българска Коледа”.

Благодарим на всички, които ни подкрепят в този проект. Каним всички български деца от Малага и провинция да се включат в тази инициатива.

От ръководството на Асоциация „Малага-България-2010” гр.Малага

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>