Продажбите на дребно в Испания се свиха за втори пореден месец

imagesПрез януари измерителят на потреблението се е понижил с 0,2 на годишна база.

В първия месец на новата година продажбите на дребно в Испания са се понижили, съобщава националното статистическо бюро, цитирано от WBPOnline.

През януари продажбите на дребно се свиват с 0,2% на годишна база. През декември 2013 г. продажбите се свиха с 1% на годишна сезонно изгладена база.

Продажбите на дребно са важна част от брутния вътрешен продукт на една страната. През декември измерителят на потреблението неочаквано се влоши, контрастирайки с предишните данни, които свидетелстваха за подобрение в сектора. През ноември продажбите на дребно са нараснали с ревизираните 1,8 на сто.

През четвъртото тримесечие на 2013 г. испанският икономически растеж се забави в сравнение с ръста, отчетен в предходните три тримесечия, а именно – от 0,3% до 0,2% на годишна база.

Анализаторите очакваха по-слабо забавяне, но данните показаха, че четвъртата по големина икономика в еврозоната все още се бори с последиците от кризата. /Инвестор

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>