Провинция Тарагона – къде да гласуваме?

ccmigjorn_0“Едни и същи гласуват всеки път”, каза скептично Нели Цветкова, оглавяваща комисията по предстоящите централни избори у нас за провинция Тарагона. Тя уточни, че след промяната в Закона за българите в чужбина вече не може да има повече от една секция, както е било досега.

Очакванията са за нормално и безпроблемно протичане на изборите, в чието реализиране ще участват шестима българи от местната провинция и един от Централната софийска избирателна комисия.

Със съдействието на кметството в Реус на пълнолетните български граждани с действаща лична карта, решили да подадат своя глас на 6-ти ноември т.г., са осигурени урни, кабинки и зала в Centro Cívico Migjorn  c/Riera de l’Escorial 22-24. От 6 до 20 ч. в неделния ден в Реус ще могат да гласуват не само от провинцията, но и от цяла Испания. Осигурен е и балотаж.

Близо 90 български емигранти от Тарагона и Реус са дали своя глас при последните избори, имало е нашенци и от далечните селища Фрага и Лерида. Цветкова поясни обаче, че техният брой е крайно недостатъчен на фона на над хилядата българи тук.

А дали към урните и този път ще се стекат същите, или песимистичната прогноза няма да се оправдае, е още рано да се каже, както и това дали ще се оспори витаещото “За какво ми е да сласувам, като не живея в България”?

От Тарагона предаде:

img_20160107_170255-3Росица ВАСИЛЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>