Приходите на хотелите в Испания се повишават

hoteles-espanaЗаетостта на леглата също се е нараснала през 2014 година.

Приходите на хотелите в Южна Европа се повишават значително през 2014 г., съобщава WorldPropertyJournal. Търсенето на услугите им се е повишило с 4,2 на сто до края на октомври 2014 г., сочат данните на STR Global. Заетостта на легловата база се е повишила с 3,6% в региона, като това е най-голямото увеличение сред всички останали региони в Европа.

И докато предлагането се понижава на годишна база слабо с 0,6 на сто, приходите от налична стая (RevPAR) се покачват значително със 7,4 процента. Среднодневната цена на стая (ADR) се е покачила с 3,7%. Именно заради това са положителни и очакванията за развитие на пазара в края на миналата година и началото на 2015 г.

Испания и Португалия постигат най-голям ръст в приходите от стаи от 2011 г. насам. Продължаващото покачване в търсенето за Испания е 4,8 на сто, а за Португалия е 6,6 процента през изминалата година. Този ръст повлия положително на данните и двете страни успяха да постигнат покачване на приходите от налична стая с над 10 на сто, обясняват експертите.

Португалия бележи най-добрите нива на среднодневна цена на стая за последните седем години до края на октомври 2014 г. Показателят е достигнал средно 86,32 евро на стая.

В Испания заетостта на леглата се покачва с 5,6%, а среднодневната цена – с 4,6 на сто. Заради това приходите от налична стая са достигнали 65,41 евро средно. През 2013 г. те са били 59,25 евро.

Най-много се покачват среднодневните цени в португалската столица Лисабон, както и в Порто. В Испания цените се покачват най-бързо в Барселона. Балеарските и Канарските острови също отчитат сериозен ръст.

По статията работиха: Георги Велев, редактор Десислава Попова
Източник: Инвестор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>