Преяждането разболява черния дроб


Американски изследователи от университета “Джон Хопкинс” доказаха, че прекалената употреба на мазнини постепенно убива Т-клетките в черния дроб, което води до възпалителни процеси.
Редовното преяждане, храните от типа фаст фууд, сладкарските и мазни продукти значително повишават риска от цироза, което обикновено засяга привържениците на спиртните напитки.
Една от най-важните функции на черния дроб е участието в междинната обмяна на основните органични хранителни вещества, обмяната на витамините и минералните елементи.

Чернодробната стеатоза, наричана още затлъстяване на черния дроб, е едно от най-сериозните заболявания на черния дроб. Тя е обменно нарушение, при което в клет­ки­те на черния дроб се нат­руп­ват по­ве­че маз­ни­ни чрез хра­на­та, ко­и­то той не е в със­то­я­ние да пре­ра­бо­ти. В резултат на отлагането на мазнини, хепатоцитите започват да се затрудняват в изпълнението на функциите си. То­га­ва чер­ни­ят дроб се въз­па­ля­ва и уве­ли­ча­ва раз­ме­ри­те си. Раз­би­ра се, той ве­че не мо­же да ра­бо­ти нор­мал­но. В съ­що­то вре­ме се по­ви­ша­ва ни­во­то на хо­лес­те­ро­ла, кръв­но­то на­ля­га­не, кръвната захар, мо­же да се раз­вие ди­а­бет тип две.
Злоупотребата с алкохол, както и нездравословният хранителен режим имат ключова роля при възникването на стеатозата.
Ако мастният черен дроб не се лекува своевременно и правилно, постепенно се развива стеатозен хепатит. Ако стеатозният хепатит не се овладее, може да се стигне до стеатозна цироза.
Но черният дроб с радост реагира и на най-малкия знак на внимание от наша страна….

“HEPATOFELIN”е най-новият продукт на Vita Herb и е предназначен за поддържане на чернодробното здраве.
“HEPATOFELIN” е произведен в Колмар – Франция от Capsugel по уникалната технология за капсулиране Licaps®, която гарантира пълното усвояване на активните съставки от организма.
“HEPATOFELIN” е продукт, съдържащ оптимална доза СИЛИМАРИН. Силимаринът подпомага дейността на чернодробните клетки, съдейства за образуването и отделянето на жлъчка, подпомага обмяната на веществата.
Има научни потвърждения и доказан ефект на силимарина върху чернодробното здраве при:
- профилактика и лечение на чернодробни възпаления;
- профилактика и лечение на чернодробна цироза, алкохолна интоксикация;
- чернодробна детоксикация и регенерация.

vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>