Премиерът на Испания: Чака ни много добра година

rajoy-cena-navidad-pp-efe2014 г. беше годината на възстановяване. Това заяви испанският премиер Мариано Рахой след последното за тази година заседание на правителството, предаде ТАСС.

Той съобщи, че през 2014 г. в страната са създадени 71 500 нови фирми, а след 7 години на нарастващата безработица през миналата година броят на безработните е намалял с 550 000 души.

Износът на испански стоки е нараснал до 34% от БВП, а сред европейските държави по този показател Испания отстъпва само на Германия. По чуждестранни инвестиции Испания е европейският лидер.

“И ако през 2013 г. рецесията в испанската икономика беше 1,2 на сто, то през 2014 г. растежът ще бъде около 1,4 на сто от БВП, което е най-високото равнище сред страните от еврозоната”, заяви Рахой.

„Испания става по-силна за разлика от повечето от европейските ни партньори, и ние създаваме повече работни места, отколкото те. Това е реалността, която не може да се отрече”, каза министър-председателят. Ако благоприятни условия продължават, 2015 ще бъде “много добра” за икономиката на Испания, смята той

Източник: КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>