Предимно лекари и адвокати пращат децата си в чужбина

Image_4428966_407Седми, осми или десети клас са най-подходящи за учениците да отидат да учат зад граница. Това е мнението на експертите от над 20 училища от Европа, САЩ и Канада, които се събраха вчера в София. В столичния хотел “Хилтън” вчера и днес се провежда изложение на пансионатните училища в чужбина. Над 300 семейства посетиха щандовете за образование. Повечето от родителите бяха лекари, адвокати, строителни предприемачи, бизнесмени. „Искам да инвестирам в образованието на детето си, таксите на са малки, но и не са непоносими – от 5000 до 10 000 евро на година”, обясни Владимир Попов, който бе на изложението със сина си.

За първи път на изложението бяха дошли топ училища, в които учат деца на Бил Гейтс, на семейство Порше, на Фабиер Кастел и на кралската британска фамилия. Училищата предлагат стипендии на учениците от България. Нашите ученици могат и на място да проверят знанията си по език или математика, дори и да не кандидатстват, при това безплатно, обясниха организаторите от “Едлана” и “Скай Лайнс”.

Родителите търсят образование в чужбина, защото топ университетите не винаги приемат българските дипломи за средно образование. Документите ни не се отхвърлят, но се използват като повод за некласирането на българчетата.

Сред училищата на изложението е и това на спортната легенда Луис Хамилтън, както и това, което подготвя най-добрите кандидат-студенти за медицинските училища. Традиционно българските родители избират училища в Англия, но вече и пансионатните гимназии в Германия, Испания, Франция имат програми на английски език. Част от училищата дават директен достъп до водещи университети. Обучението в тях е отличен тест дали вашето дете може да се справи в чужбина и като студент. По време на изложението има и специални презантации, от които родителите могат да научат кой тип обучение и условия са подходящи за тяхното дете, обясниха експертите.

Източник: Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>