Правителството и регионите в Испания постигнаха съгласие за намаляване на дефицита

Правителството в Испания и 17-те автономни области в страната са се споразумели за икономическата политика за следващата година. Това стана ясно след среща на министър-председателя Мариано Рахой и представители на испанските региони.
Те единодушно са се съгласили да работят за намаляване на публичния дефицит в регионите с 1.5 на сто през тази година и с 0.7% през следващата “По време на срещата стигнахме до съгласие за фискална консолидация. Това е много важно, тъй като ще помогне да се възстанови доверието в нашата страна“, обяви Рахой. Освен това испанският премиер е поел ангажимент да преразгледа разпределянето на дефицита за 2014 г. по региони. Между централното правителство в Мадрид и Каталуния възникна напрежение именно заради въвеждането на бюджетни съкращения в регионите, за да постигнат целите си.
Общо пет региона- Каталуния, Валенсия, Андалусия, Кастилия – Ла Манча и Мурсия, обявиха че искат финансова помощ от държавата, за да се справят с кризата. Въпреки трудностите, Мариано Рахой категорично отрече информацията, оповестена от Ройтерс, че още този уикенд ще поиска втори спасителен пакет от Брюксел.
dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>