Посещение на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова в Малага

11143469_982831805082823_4712811906443132441_nГ-жа  Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България посети Малага по повод Фестивал ”Орфей-Испания”, организиран от Арт Център “Карнолски” и Асоциация “Кахита Мусикал”. В делегацията имаше и представители на ДАБЧ и посолството ни от Мадрид. На  връх Великден г -жа  Попова се срещна с българската общност в Малага и посети Първо Българско Неделно училище “Родина”. След кратка концертна програма изнесена от учениците на училището, се проведе разговор, на който се поставиха въпроси, свързани с пенсионните и осигурителни права, двойното гражданство, финансовото подпомагане от българската държава на българските училища в чужбина. На срещата присъстваха представители на всички български асоциации от Малага и областта. Председателят на асоциация “Малага-България 2010″ г-жа Петранка Костадинова, получи Почетния знак на Държавната агенция за българите в чужбина. Вицепрезидентът изрази благодарности на Асоциацията на Съседите “Каранке” с председател г-н Мигел Руеда за подкрепата, която оказва на българското неделното училище в Малага.

И както подобава на Великден посещението приключи с дегустация на козунаци и боядисани яйца за здраве.

На следващия ден г-жа Попова се срещна с г-н Франсиско де ла Торе, кмет ма град Малага. На срещата присъстваха представители на българската общност в града: г-жа д-р Радка Георгиева и г-н Матей Фотев председател на асоциация “Българска дружина”, основател на първата българска асоциация в Испания още през 2001 година. По-късно вицепрезидентът посети ателието на българския иконописец от Марбея А. Тодоров. А вечерта присъства на откриването на Фестивал “Орфей-Испания”, като поздрави организаторите и всички участници, между които е съставът за народни танци към ПБНУ “Родина” като им пожела много успехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>