Помощник-капитанът от кокаиновия кораб: Дрогата сигурно е натоварена край Бразилия

1345041993108Помощник-капитанът на кораба “Св. Николай” Румен Денев си блъска главата в родния Бургас, за да си подреди пъзела около задържането му в Испания.

56-годишният мъж се прибра у дома преди дни след 1 г. и 2 месеца изгнание в мадридски затвор. Въпреки дългото време зад решетките твърди, че има много обстоятелства, на които не е могъл да намери отговор. Те обаче били важни, за да хвърлят светлина на процеса с арестувания наш кораб с 3 т кокаин на борда му на 13 август м.г.

Тогава 21 българи бяха арестувани при зрелищна акция в открито море на полицията в Кадис, Испания. Снимките с внушителното количество дрога обиколиха света, а върху българите бе лепнато петното “наркотрафиканти”.

Според кап. Денев най-голямата загадка се криела във времето между задържането на
екипажа и връщането му на кораба в трюмовете с кокаиновата пратка.

“Това е цял ден. Като ни арестуваха, не ни показаха кокаина. Видяхме го на следващия ден, след като преспахме в карцера. Това е доста време и много неща може да се случат, като имате предвид, че това количество кокаин се товари за час най-много”, твърди Денев.

Не обвинява никого, но не изключва, че българите може да са били натопени да поемат вината за задържана чужда пратка. Въздържа се обаче да изкаже на глас версията си.
“Това са само предположения, ще говоря в съда само това, което съм видял”, категоричен е Денев. В същото време не отрича, че корабът е превозвал дрога.

“При всички случаи е била натоварена в открито море край бреговете на Бразилия, а не край Африка”, допълва Денев. Как е станало прехвърлянето  на борда, не знаел. Но от вида на непромокаемата опаковка на дрогата личало, че е била пригодена за вода, за да бъде изтеглена с въжета на борда. Отнемало 20-ина минути и не било нужно всички да са посветени в претоварването. Самият той не е знаел за опасния товар. /24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>