Полицията в Испания задържа нови 500 кг кокаин на два кораба

При мащабна операция срещу наркотрафика в Испания, местните органи на реда, в сътрудничество с британските служби за борба с организираната престъпност, заловиха българска група контрабандисти на дрога. В схемата били замесени и граждани на други страни, смятат испанските власти.

По време на операцията полицейски екипи атакували два платнохода в Атлантическия океан в района на Канарските острови. Единият плавателен съд идвал от Южна Америка и на борда му имало 500 кг кокаин, скрит под палубата.

В другия е трябвало да бъде прехвърлена “стоката”, предназначена за разтоварване в северозападната испанска област Галисия. До момента не се съобщава броя на задържаните при акцията. Разработването й продължило няколко месеца, през които е проследявано движението на яхтите. Заловените платноходи са задържани на кея на Военния арсенал в Лас Палмас, Канарските острови, където ще бъде разтоварен кокаинът и ще се извършат първите разпити на трафикантите.

/КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>