Покана – Търсят се пловдивчани с успехи в чужбина ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В КНИГАТА „БЕЛЕЖИТИ ПЛОВДИВЧАНИ”

2011.11.03-800x533ПОКАНА

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В КНИГАТА

БЕЛЕЖИТИ ПЛОВДИВЧАНИ”

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Академично издателство „ТАЛАНТ” към Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ – Пловдив, си е поставило амбициозната задача да състави и издаде сборник със заглавие „БЕЛЕЖИТИ ПЛОВДИВЧАНИ”.

ЗАЩО ГО ПРАВИМ

Мотивите ни да предприемем такава активност са продиктувани от желанието да дадем повече гласност и да засвидетелстваме уважение и почит към делото на онези личности, които са отдали живота си за развитието и просперитета на нашия вековен и уникален град, към онези наши съвременници, които и в момента активно работят, посвещавайки талант, сили, труд, знания и опит на Пловдив или които с работата си и със своите лични постижения са прославили града ни в България и по света.

България е доказала, че е силна със своята култура, с таланта, трудолюбието и интелекта на своя народ. И в най-тежките години страната ни се е съхранила, защото е била държава на духа. С примера на тези бележити пловдивчани, с техните споделени успехи, ние бихме искали да разкажем за този дух, за да се опитаме да запазим в сърцата си стремежа на българина към духовност, знания и просперитет, да съхраним своята уникалност и да я предадем на децата си.

КНИГАТА

В сборника ще бъде поместена информация – биографичен текст и снимков материал за бележити личности, които са родени в Пловдив или за хора, които са прекарали съзнателния си живот в нашия град. Те могат да бъдат представители на всички сфери – образование, наука, култура, спорт, здравеопазване, политика, бизнес, както и на всички други области от обществения и стопанския ни живот, без ограничение.

В книгата ще има специален раздел за доказали се в чужбина наши съграждани, за които в родината ни се знае по-малко; за личности, които прославят България по света.

Изданието ще бъде луксозно, представително с акцент върху заслугите на бележитите пловдивчани, допринесли за просперитета в духовния и материалния свят – всеки в своята си сфера на дейност.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ

1. Изпратете на e-mail: bel_pd@uard.bg следната информация:

  • Кратка биография – своя /ако внасяте за себе си/ или на личността, която предлагате за включване в книгата;

  • Персонална снимка, на която трябва да бъдат написани:

    • трите имена на обратната страна на снимката, ако информацията е на хартиен носител и изпращате предложението си под формата на традиционно писмо;

    • напишете името си на файла със снимката, който ще изпратите на електронната ни поща

/пример: pepanikolova.jpg/, в случай, че подавате предложението по електронен път;

3. Напишете задължително в писмото си координати за обратна връзка с предлагащия.

КАКВО СЛЕДВА

  1. Авторитетно жури, съставено от представители на всички сфери от обществения живот, ще разгледа внесените предложения, с цел да бъде гарантирано, че в изданието няма да попаднат случайни, недобронамерени или накърняващи човешкото достойнство, материали.

  2. Всички одобрени ще бъдат уведомени и ще бъдат включени в изданието, според желанието си с представяне, както следва:

  • Цената на модул с площ от 72 кв.см /снимка и текст/ е 50 лева;

  • За повече модули таксата се изчислява пропорционално.

Очакваме Вашите предложения за личности – БЕЛЕЖИТИ ПЛОВДИВЧАНИ от сектора, в който имате компетенции.

Да си пожелаем успешно партньорство и коректно сътрудничество, за което предварително Ви благодарим!

ОТ РЕКТОРАТА

гр. Пловдив 4003, бул. “Дунав” 78

тел. (032) 960 360, тел. / факс (032) 960 406

е-mail: uard@uard.bg; e-mail:secretary@uard.bg

http://www.uard.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>