Поздравления за репортерката ни от Тарагона – с членска карта от Съюза на българските журналисти

unnamedunnamed-1“За мен е чест това събитие! Макар да не мога да присъствам физически, с цялото си сърце съм там”, каза развълнуваната ни кореспондентка, плевенчанката Росица Василева. Думите ѝ са по повод връчването на журналистическите карти на новоприетите членове на съюза. Официалната церемония е в седалището на БТА в Плевен днес.

Заедно с нашата репортерка професионалните си карти ще получат още неколцина плевенчани, работещи като връзки с обществеността или възстановяващи членство. Нейната кандидатура бе единствената на наш журналист зад граница.

Росица Василева започва кариерата си през 1997-ма в местния всекидневник “Посоки”. Работила е в регионално радио, като кореспондент на “нов Ритъм” и в кабелни телевизии у нас. Кандидатурата ѝ за СБЖ бе одобрена още през април тази година на събрание на плевенската гилдия. Като български журналист в чужбина, получава също международна карта.

Василева пише за Портала на българите в Испания и този за Валенсия вече четвърта година, отразявайки културния и обществения живот на сънародниците ни в Тарагонска област, а също и в други райони на страната. Търсейки разнообразие в темите и правдивост на отразяваните събития, дръзката плевенчанка отбягва “жълтите сензации” и често нейни събеседници са български артисти, журналисти и общественици, живеещи и творящи както на Пиренеите, така и у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>