”Подемос”: Вятърът на промените задуха в Европа

podemosВятърът на промените задуха над Европа, заяви на голяма демонстрация в Мадрид водачът на испанската лява партия “Подемос”.
Искаме промяна, вятърът на промяната задуха над Европа“, заяви лидерът на лявата испанска партия “Подемос” Пабло Иглесиас.

С многохиляден митинг на мадридския площад “Пуерта дел Сол” завърши “Марша за промяна”, свикан от партията в испанската столица, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според полицията в шествието са участвали над 100 000 души, дошли от всички краища на Испания, посочва ТАСС.

На днешната демонстрацията, след победата на партия СИРИЗА в Гърция, привържениците на “Подемос” изразиха волята си за нова политика в Испания в година на избори.

“Подемос”, както и СИРИЗА, отхвърля висшите финансови кръгове, мерките за строги икономии и върхушката, обвинявана в корупция, “кастата”, довела народа до унижение и обедняване.

И двете формации отхвърлят тройката международни кредитори (Европейската централна банка, Европейската комисия и Международни валутен фонд), призовават да се сложи край на международната финансова империя и поставят въпроса за преструктуриране на дълга.

Изкривявайки до уродлива форма капитализма, създават предпоставки обществото да се насочи към левите идеи и чрез свои хора яхат вълната на народното недоволство. След едно или две поколения, когато следващите поколения забравят недъзите на предната..

Гого

Проблемът е в модела, който накара държавата да работи срещу обществото, и в малцинството, което пълнеше банковите си сметки, докато тези на мнозинството се топяха. Това е корупция”, заяви 36-годишният водач Иглесиас.

На митинг в Барселона испанският премиер Мариано Рахойзаяви, че не приема безрадостният образ на Испания, който разпространяват от “Подемос”.

Това е мрачна шайка, която обикаля насам-натам и обяснява колко лоши са нещата, каза Рахой като изключи възможността младата лява партия да спечели изборите, посочва Асошиейтед прес.

В първите си коментари след проявата испанските медии отбелязват, че партия “Подемос” е потвърдила растящото си влияние в испанското общество, което може да намери отражение в предстоящите тази година общински, регионални и всеобщи избори.

Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>