Плевнелиев благодари за социалната отговорност на “Реал” (Мадрид) в България

zx450y250_2390876Плевнелиев пожела успех на “Лудогорец” срещу испанския клуб
Фотограф: Георги Кожухаров

Признателни сме за сътрудничеството с фондация “Реал Мадрид” и за корпоративната социална отговорност на клуба в България, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава проведе работна среща с представители на ръководството на европейския клубен шампион, който тази вечер от 21.45 часа излиза срещу “Лудогорец” в София.

Президентът отчете, че стартиралият във Видин пилотен проект “Спортни училища за социална интеграция”, който се провежда с подкрепата на “Реал”, вече дава резултати.

“Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват”, обясни Плевнелиев.

В момента испанският клуб поддържа 200 школи в 70 страни. От срещата на “Дондуков” 2 стана ясно, че белите имат амбицията да разширят присъствието си в България, за да подпомогнат социалната интеграция на повече български деца.

“За “Реал” е важна и социалната страна на спорта, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение”, обясни вицепрезидентът на отбора Педро Лопес Хименес. Двубоят тази вечер ще бъде наблюдаван на живо от 50 деца от футболната школа във Видин.

На срещата с държавния глава присъстваха още посланикът на Кралство Испания Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът младежта и спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на “Лудогорец” Кирил Домусчиев.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>