Плевенска писателка е сред победителите в Деветите международни литературни награди КОНСТАНТИ 2015

   IMG_20151102_175617

Росица Василева с артистичен псевдоним Rossi VAS е сред наградените в престижния конкурс за литература Constantí, чието девето издание приключи в навечерието на Новата година.

Плевенската писателка, която живее в каталунския град Тарагона и вече има издадени девет самостоятелни книги, се представи в раздела “Автори над 21 години” с разказа си “До Париж без връщане”, написан на кастилски.

Главният герой на повествованието, младият Феликс, е ютубър, отказващ да се подчини на шефката си от “жълтия” сайт, за който работи, когато тя му налага да качи във въпросния блог пикантна новина около атентата в Париж от 13 ноември 2015 г. В крайна сметка обаче Феликс публикува материала, макар и с твърде различна позиция от очакваната, подтикнат от лична трагедия с негов близък във френската столица…

В Литературните награди КОНСТАНТИ 2015, организирани от местното кметство и отдела по култура, бяха свободни да участват пишещи на кастилски и/или каталунски от цял свят. Журито включва практикуващи писатели и журналисти от Тарагонската провинция. Условието бе повествованието с обем от две до шест стандартни печатни страници – разказ, повест, есе, електронно писмо, сценарий – да не е публикувано до момента.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в края на месеца в Тарагона. Творбите на четиридесетте  финалисти ще бъдат включени и издадени в специален сборник.

———————————-
ImagenRossi VAS/Росси ВАС

Mi página artística
La mia pagina di arte
Творческата ми страница

https://m.facebook.com/izkustvo.v.ranica?ref=bookmarks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>