Партията на Рахой отрече да е получавала незаконно финансиране

imagesУправляващата в Испания Народна партия отрече твърденията в печата, че премиерът Мариано Рахой е получавал подкупи, докато бил в предишното правителство, предадоха БТА и “Асошиейтед прес”.

Десноцентристкият в. “Ел Мундо” публикува копие на ръкописен документ от две страници, за който се смята, че е съставен от бившия ковчежник на партията Луис Барсенас, и в който фигурира името на Рахой, отбелязва “Франс прес”.

Според оригиналните документа на Барсенас Рахой е получил поне три пъти незаконни допълнения към заплатата си – през 1997, 1998 и 1999 г., докато бил министър в правителството на Хосе Мария Аснар, посочва “Ел Мундо”.

Народна партия заяви, че публикуваните от всекидневника финансови документи не са от партийните счетоводни книги и че никой от членовете на партията не е получавал пари “под масата”. “Ел Мундо” обяви, че е получил документите от Барсенас – ковчежник на партията в продължение на 20 години.

Барсенас, който от миналия месец е в затвора в очакване на евентуално съдебно дело за данъчни измами и пране на пари, разкри пред вестника, че партията дълго време е получавала незаконно финансиране.

Според цитираните от “Ел Мундо” документи като министър между 1997 и 1999 г. Рахой е получил общо 42 000 евро в добавка към заплатата си. Премиерът отхвърли наскоро подобни твърдения, но скандалът с Барсенас разтърси партията му. /Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>