Парламентарно разследване относно християнските свободи готвят във Великобритания

Мнозинството от британските християни не са съвсем наясно какво законът разбира под „подходящо изразяване на вярата”. Затова наскоро във Великобритания започна парламентарно разследване по въпроса с християнските права и свободи, регламентирани в британското право. Разследването е инициирано от християни – членове на парламента и на различни парламентарно представени партии, чиято цел е да се внесе яснота по въпроса, какво християните могат и какво не могат да правят по закон. Инициативата отразява загрижеността на много вярващи в Англия, които смятат, че макар и да са мнозинство, те все повече изпадат в периферията на обществото и стават обект на дискриминация, особено на работното място.
Разследването е опит да се разбере дали свободата на християните е обезценена и какво казва законът относно публичното изразяване на вярата. То е провокирано от нашумели дела срещу християни, които са били наказани за това, че изразяват вярата си публично. В това число попадат вярващи, които са станали обект на дисциплинарни наказания заради носенето на християнски символи, улични проповедници, които са били арестувани, защото наричат хомосексуализма „грях”, както и християни хотелиери, които са били санкционирани за това, че са отказали да настанят двойка гейове в стая с едно легло.

Източник: CNL-NEWS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>