Папата обяви война на педофилията сред свещениците в Испания

1442120_375_282_4x3Истината за сексуалните посегателства над малолетни от свещеници е ужасяваща.

Папа Франциск лично разпореди разследване на случаите на педофилия в църквата. Главата на римокатолическата църква взе спешни мерки след като случай сексуално посегателство над малолетен от страна на свещеници и богослов взривиха Испания.

Папата подчерта, че това е истината и тя не бива да бъде скривана. Установено е, че насилниците са трима свещенослужители от католическата църква в Гранада, Испания заедно с професор по богословие. Те са малтретирали сексуално момче, което им асистирало при службите.

За потресаващата проява на педофилия в църквата папа Франциск разбрал от писмо адресирано до него. ”Прочетох писмото. Обадих се на човека и му казах да отиде при епископа. А след това писах на епископа и му казах да започне разследване”, обясни Берголио.

Той признава, че е изпитал силна болка, когато е научил за престъплението. Но до момента така и не става ясно кога папата е получил писмото за него.

Папа Франциск обеща нулева толерантност към сексуалното малтретиране на малолетни и непълнолетни от духовници. През последните години подобни скандали имаше в една страна. Близките на жертвите обаче не смятат, че до момента е направено достатъчно.

По-рано тази година Ватиканът призна, че между 2004 и 2013 година около 850 свещеници са били обвинени в педофилия.

Източник: http://inews.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>