ОТНОВО СЪМ В ГРАДИНАТА НА ЗДРАВЕТО…МОРКОВИТЕ

imagesОТНОВО СЪМ В ГРАДИНАТА НА ЗДРАВЕТО…

– Какво правя ли? – Разхождам се и мисля за вас, ПРИЯТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА!
– Къде да спра? – Какво да ви покажа?

Виждам, че някои от вас са с мен, а някои още търсят извора на чистата вода… Едни събират семената на динята, за да си направят лек за своята болка, а други просто си смучат сок от нея, за да “подканят” неприсъщите за тялото им елементи да напуснат уюта му.

И все пак, преди да ви запозная с поредното ИМЕ НА ЗДРАВЕТО, ще седна, на ето тази пейка в ГРАДИНАТА и ще помисля…

Рано е, а слънцето пронизва приятно очите ми с лъчите си. Измива погледа ми, отваря ноздрите ми, за да влезе светлината на въздуха и да захрани дробовете ми с енергия за мисъл със смисъл на любов, любов към моята същност и вашата, ПРИЯТЕЛИ!

Мисля, че всичко това ме повдига, повдига и вас, закърнелите ни криле се отварят, за да полетят към ВСЕМИРА НА ИЗОБИЛИЕТО… Но, виждам в далечината, как се лутат нечии души, опитвайки се да прогонят мрака от себе си…

И питам се:– Защо не отворим зениците си и да затрепкат миглите ни за ПОЛЪХА НА ЛЮБОВТА във БОЖЕСТВЕНОТО?

– Защо не напишем писмо до СЪЗНАНИЕТО СИ или да определим среща с МИРОГЛЕДА СИ – да стопим леда в душите си и да извадим корена на болката от мисълта си?

Да разтворим ръце и крака – да потекат соковете ни… – да полетим, както ни е нужно – да погледнем отгоре и да видим колко ниско били сме, а колко БОЖЕСТВЕНИ СМЕ ИЗНАЧАЛО. Затворете очи, ПРИЯТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА! Уморени са, нали!? Отворете те ги – мигайте като пеперуда няколко секунди и пак ги затворете! Потърсете въздуха в дробовете си – изпълнете се с нежна енергия от чистота – вдишайте и я отдайте…

А, до вас има някой, който също е разбрал себе си, проникнал е в тази необят… Докоснете го/я с полъх, усетете мисълта му/ѝ, помилвайте чувствата му/ѝ, целунете се в прегръдката му/ѝ, и се завихрете в СПИРАЛАТА НА ЛЮБОВТА…

ПРАВЕНЕТО НА СЕКС е начин да променим здравето си! Включете го в порциона на ежедневието си. Сексът се приема като нещо толкова незаменимо, както и храненето и пиенето…

Ще изчакам, правейки ви сок от може би най-ценният зеленчук – морковът, който пречиства всичко застояло в черния дроб, носещ отговорност за пречистването на кръвта.

Премахват се токсините, които са се трупали с годините, в резултат на консумацията на храни, отровени с химикали и неправилни комбинации.

Морковът пречиства застоялата жлъчна течност в черния дроб, а същия той – черният дроб ги складира на безопасно място, докато дойде времето за тяхното отделяне от организма.

Сокът от моркови съдържа голямо количество сяра и хлор, с които прочиства тъканите, дава калций и магнезий, които подпомагат прочистването като цяло, а каротините – действат с тяхната антиоксидантна сила.

А, когато морковът се смеси със зехтин, каротините в него се усвояват по-добре. Кожата и очите ни се нуждаят от моркова. Бетакаротините ги защитават по най-естественият начин: хрупаме морков или пием сока му. Никоя друга храна няма толкова бетакаротини, колкото моркова. Бетакаротините имат антитуморни възможности, ефикасни срещу рак на пикочния мехур, ларинкса, хранопровода и стомаха. Регулира храносмилателните нарушения (диария, издуване на стомаха, събиране на газове и запек) с пектиноподобните си вещества. Намалява холестерола.

Лек за диабетиците! Съдържанието на калций се асимилира добре, и сока или настърганият морков, наложени върху лицето са страхотни за премахването на акне. Оказва благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система, прочиства кръвта, отваря кръвоносните съдове. Полезен за бременни и кърмачета, насърчава кърменето и регулира менстроацията. Още от втория месец от раждането на детето може да се приема. Първо се добавя малко вода към сока, а след това се правят каши, супи и пюрета. Засилва растежа при кърмачетат и ги предпазва от простудни заболявания.

Морковите съдържат витамините: В1, В2, В6, витамин С в малки количества и витамин Е. Богати са на фибри, минерали и олигоелементи. Внасят само 27 калорий на 100 грама.

Много може да се пише за моркова…! Ще има още информация за него…!

Ще го комбинираме дори! А, сега нека се насладим на сока му – да го изпием бавно, на глътки – да захраним вкуса си с аромата му… – да го изпием с ЛЮБОВ!

До следващата ни среща, ПРИЯТЕЛИ!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>