Откриха изложба пътят “Камино де Сантяго”

zx450y250_2175640Eдин месец, десетки градове и села, стотици нови запознанства и хиляди снимки. Това е маршрутът на пилигримите “Камино де Сантяго” за младия български архитект и пътешественик Виктор Янулов. Днес той открива изложба с 42 снимки от пътуването си в Северна Испания в Централния дом на архитекта.

“Идеята за приключението дойде в базовия лагер преди изкачването на връх Арарат през 2012 г.”, разказа Виктор пред “Дневник”. Когато се завръща от това пътуване, той започва да събира информация за пътя на пилигримите “Камино де Сантяго”. След като изчита всичко възможно в интернет и си купува няколко пътеводителя, Виктор резервира билет и започва да чака средата на юли.

Докато трае подготовката за едномесечното приключение на Иберийския полуостров, Янулов решава да се опита да измине пътя с колело. И успява.

Изложба пътят "Камино де Сантяго" отваря врати  днес

Дневник

По време на самото пътуване младият архитект разказва, че интересните случки са толкова много, че не би могъл да определи най-забележителната от тях. Първото нещо, което се търси във всяко населено място, е църквата. Маршрутът е поклоннически и всеки пилигрим, решил да го измине, може да завери преминаването си през църквите с печат в специален паспорт, даван в началото. “За първи път спах в църква”, разказва Виктор Янулов.

Изложбата пътят “Камино де Сантяго” отваря врати в 19:00 в Централния дом на архитекта на улица “Кракра” 11 в София. Тя може да бъде видяна до 13 ноември.

Изложба пътят "Камино де Сантяго" отваря врати  днес

Източник: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>