Осъдиха испанската певица Монсерат Кабайе на половин година за неплащане на данъци

thumb_500x333_4441Световноизвестната испанска оперна певица Монсерат Кабайе бе осъдена на половин година затвор за измама, съобщава ТАСС.На закрито заседание съдът на Барселона е произнесъл присъда по делото срещу 82-годишната Кабайе. Тя е призната за виновна в измама и осъдена на шест месеца затвор, както и на глоба в размер на 254-231 евро. Певицата няма да може да получава държавна помощ в продължение на година и половина и ще трябва да заплати още 72 000 евро лихви.

Самата оперна певица не присъствала в съдебната зала по здравословни причини и изслушала присъдата по видеовръзка.

Скандалното дело срещу звездата на испанската опера започна преди няколко години, когато стана ясно, че от 2010 година тя не е декларирала своите доходи. При това певицата посочвала имение в Андора за свой адрес. Испанският съд преценил, че това е направено “изключително за избягване на плащането на данъци”.

Кабайе вече е върнала в държавната хазна на Испания 508 000 евро. Тъй като става дума за наказание, което предвижда под две години затвор, а певицата досега не е осъждана, нейна присъда ще бъде по-скоро условна.

РЕДАКТОР: АНТОНИЯ МИХАЙЛОВА / АКТУАЛНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>