Основно почистване на ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЖЛЪЧНИЯ МЕХУР

422942_2534525369970_1699696943_nПРОЛЕТ Е…ПРЕЗ ПРОЛЕТТА СЕ АКТИВИРА ЕНЕРГИЙНИЯТ ПОТОК ПРЕЗ ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЖЛЪЧНИЯ МЕХУР. Черният дроб е върха на планината ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА.

Ето, от този връх е добре да започнем пречистването на организма си – да дадем преоритет на здравето си като направим основно почистване на Шефа на всички вътрешни органи – черният дроб! Най-горещият орган в тялото на човека и с най-многото работа. Главната негова задача е да пречиства кръвта.

Той премахва токсините и ги складира на безопасно място, докато дойде времето, когато могат да бъдат изхвърлени навън. Друго, което съхранява на склад, това е гликогена – захар, която организма преобразува и складира за употреба в последствие.

Освен ролята си на чистач и съхранител, той е и производител – произвежда много голяма част от алкалните ензими, от които зависят имунната реакция на организма и други функции от жизнено важно значение.

– Но, какво му причиняваме? – Създали сме си система на мислене в обратна посока – към отричане на природата в нас, както и много лоши хранителни навици: употребяваме лекарства, различни видове хранителни добавки, алкохол, цигари, наркотици и други, с които кръвта ни непрекъснато се замърсява с огромни количества киселинни отпадъци.

– И, какво се случва? – Случва се това, че ченият дроб поема докато може и след това започва да се затлачва от всичките мръсотии.

– А, какво означава това? – Това води до намаляване на неговата способност да играе ролята си на филтратор – да пречиства кръвта.

И, тогава влизайки в другата си роля на съхранител – складира киселинните отпадъци в ставите и в други твърди тъкани и така се стига до артрит и отравяне на целия организъм.

При много от нас, хората черният дроб е увеличен и токсичен. Консумираме огромни количества хляб, замесен от бяло брашно, мая и куп т. нар. подобрители – бавно и сигурно разболявайки и водейки ни мъчително и преждивременно до смърт.

Тъпчим се с с бяла рафинирана захар, бял ориз; наблягаме на навика да солим с т.нар. трапезна сол; хапваме много добре запържени продукти като картофи, меса и други, които подуват като балон черния ни дроб.

За да спрем този процес е необходимо да го пречистим и да премахнем от дневното си меню пържените храни, рафинираното олио, химикалите от храната си, алкохола, цигарите и т.н.

– А, какво ще се случи като го изчистим? Ще се чувстваме свежо – тялото и ума ни ще са пълни с енергия, и с лекота ще мислим, дишаме, ще се движим и извършваме дейностите си.

– Как да подпомогнем пречистването му? – А, четохте ли статията „ ГЛУХАРЧЕТО (Taraxacum officinalis) НЕКА Е ЗА ПРОЛЕТТА, пречиствайки черния дроб и жлъчката? “

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>