Осигуриха нощувки на учениците в Испания

07bbafda52391e5dcc26db9ff8fb8dc5/КРОСС/ Вече са осигурени всички нощувки на децата, изоставени от фирмата “Гъливър травъл” по време на екскурзия в Испания, предаде БНР.

Заради неплатени резервации в хотел, българската група туристи, сред които 31 ученици, остана на улицата в градчето Лорет Де Мар. Бащата на едно от момичетата, Евгени Тарасов, съобщи, че остава да се доплати само още една нощувка.

“За мен също е пропуск в системата. Инспекторатът по образованието, който дава разрешение да се извършат ученическите екскурзии, трябва да изисква документите, по които са осъществени разплащанията и потвържденията от хотелите, където ще бъдат настанявани децата. Това е една от мерките, които съвсем спокойно, без много усилия, може да бъде приложена, без някакви огромни, законодателни промени. Сега е моментът да ги организират. Ако решат родителите да излезем с някакви предложения, с удоволствие ще се включим. Да се направят изводи и да не се стига до следващи такива инциденти”, заяви родителят. Екскурзиантите трябва да се върнат в България във вторник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>