Освободиха под гаранция президента на испанския футбол

2111426608Снимка: Getty Images

Анхел Мария Вияр беше освободен под гаранция. Президентът на испанската футболна федерация и неговият син Горка Вияр бяха пуснати на свобода след 12 дни в ареста. Двамата са обект на разследване за корупция от страна на властите в Испания.

“Благодаря на всички, които ми повярваха лично и публично. Благодаря и на Хуан Падрон, както и на моя син”, каза Анхел Вияр в първото си изявление след ареста на 18 юли. Вияр управлява испанския футбол от 30 години, но напусна поста си на вицепрезидент на УЕФА заради разследването.

Гаранцията, платена за освобождаването на Анхел Мария Вияр, е 300 хиляди евро, а гаранцията на неговия син Горка е 150 хиляди евро. Вицепрезидентът на испанската футболна централа Хуан Падрон и Рамон Ернандес, друг от шефовете в испанския футбол, също бяха задържани от властите заради разследване на предполагаеми случаи на корупция.

Сега Вияр ще носи в себе си мобилен телефон, който трябва да бъде включен 24 часа в денонощието. Чрез мобилното устройство властите ще следят за точното му местоположение. Анхел Мария Вияр няма право да напуска страната.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>