Обама и Рахой се обединиха за ползите от споразумение за свободна търговия между САЩ и ЕС

zx450y250_2219213Президентът на САЩ Барак Обама и испанският премиер Мариано Рахой се обединиха около мнението, че едно трансатлантическо споразумение за свободна търговия ще е от полза както за Съединените щати, така и за Европейския съюз, предадоха световните агенции.

Сключването на такъв договор ще подкрепи и американската, и европейската икономика и ще създаде така необходими работни места, аргументираха се Обама и Рахой след среща в Белия дом във Вашингтон.

Президентът на САЩ похвали Испания за нейното икономическо съживяване след пика на кризата в еврозоната, като каза, че е настроен по-оптимистично за възстановяването както на четвъртата икономика в клуба, така и на Европейския съюз като цяло.

При условие обаче че безработицата в Испания надхвърля 25 процента и в Съединените щати е 6.7 процента, и пред двете страни остават огромни предизвикателства, предупреди той.

Двамата лидери се договориха и за задълбочаване на американско-испанското сътрудничество в областта на сигурността.

Рахой определи като задоволителни обясненията на Съединените щати за следенето на комуникации, включително в Испания, от страна на американската Агенция за национална сигурност, предаде агенция “Франс прес”. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>