Неймар е призован в съда по делото за трансфера му в “Барселона”

zx450y250_2684965source-reutersНападателят на “Барселона” Неймар е призован в съда, за да отговаря по обвинения в измама.

Те са във връзка с трансфера на бразилеца от родния му “Сантос” в каталунския гранд. Неймар трябва да се яви в съда на 2 февруари, а родителите му също ще присъстват, тъй като и срещу тях има повдигнати обвинения.

Като свидетели по делото ще се явят бившият и настоящият президент на “Барселона” – съответно Сандро Росел и Хосеп Бартомеу, както и двамата бивши президенти на “Сантос” – Луис Алваро де Оливейра и Одилис Родригеш.

По-рано беше съобщено, че майката на футболиста Надин Гонсалвеш да Силва Сантос също е заподозряна в измами и корупция. Отделно от това инвестиционният фонд DIS, който е притежавал 40 процента от правата на Неймар, е дал под съд самия играч, баща му, мениджърите му и ръководството на “Сантос” за пропуснати печалби.

Неймар бе привлечен след дълги преговори в “Барселона” през 2013 година, а обявената цена на трансфера бе 57 милиона. От тях 17 милиона са влезли в касата на бившия му клуб “Сантос”, а останалата част във фирма на майката и бащата на играча. В края на януари миналата година ръководството на каталунците обаче обяви, че реалната сума за преминаването е била 86.2 милиона евро.

Клубът беше принуден да направи това изявление, след като бащата даде съгласието си да бъдат разкрити детайли около сделката. Във връзка с тези нови данни Националният съд в Мадрид започна разглеждането на дело срещу президента на “Барселона” Сандро Росел, който е обвинен, че е получил подкуп, за да обяви по-ниска трансферна сума за Неймар. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>