Невинните моряци ще си дойдат

Който е невинен от моряците, задържани в Испания заради рекордната пратка кокаин на борда на кораба им, ще бъде освободен. Това уверение даде за пореден път на близките на арестуваните българи вътрешният министър Цветан Цветанов, позовавайки се на максимата „невинен до доказване на противното”

Във Варна основна тема на срещата със семействата бе състоянието на моряците от кораба „Св. Николай”, които са в испански затвор. По думите на министъра сънародниците ни са добре, а бързото разплитане на случая с наркотрафика е в ръцете на правоохранителните органи на България, Испания, Великобритания и САЩ.

„Прави се всичко възможно за установяване и залавяне на виновните на по-високите върхове в престъпните схеми”, заяви шефът на МВР в обобщение на срещата, която бе закрита за медиите по желание на роднините на българския екипаж.

Близките на моряците останаха обнадеждени от срещата. „Има така голяма надежда, че скоро, може би след 3 месеца, т.е. след още 2, тъй като един вече те лежат, ще имаме едни добри новини от Испания за част от екипажа, да го кажем така”, заяви прд медиите Ивелина Атанасова, роднина на капитана.

Хората смятат вероятността целият екипаж да бъде освободен за „смела мечта”. На срещата те информираха министъра за намерения от тях свидетел, който бил на борда на кораба край бреговете на Кабо Верде.

„Екипажът е бил спокоен. Нямало е разправии, нямало е дрязги. Те не са били напрегнати, когато той ги е видял на 3-4 август. Какво означава това? Те тъпчат върху 3 тона кокаин и са много спокойни”, казва Антоанета Николова, съпруга на боцмана.

Близките ще търсят още един адвокат, който да се включи в защитата на моряците, заедно с тримата служебни. За целта обаче им е нужна 5-цифрена сума.

В средата на седмицата близките на задържаните моряци свикаха брифинг, на който апелираха за среща с Цветанов, за да разговарят за случая в Испания.

btvnews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>