Националният балет на Испания се завръща в България с най-зрелищното си шоу

zx600y338_2258116

Националният балет на Испания се завръща с най-зрелищното си шоу, за да възпламени българската публика със страстни испански танци!

Постановките, с които ще се представят този път в София са “Болеро” на Равел, “Севилска сюита” и “Фарука”. Хореографията им е на артистичния директор на театъра Антонио Нахаро.

През 2012 г., когато балетът беше тук за първи път, зрителите се насладиха на танцувалното майсторство на DUALIA и LA LEYENDA под хореографията на Рохас и Родригес и режисьор Хосе де Еузебио. Балетистите тогава бяха изпратени на крака с бурни аплодисменти и пожеланието да се върнат отново.

Испанските байлаореси вече представиха своя нов репертоар извън пределите на родината си. Те гастролираха в Япония и Китай, Тайван и други страни от Далечния Изток. Огромните и пищни зали бяха бързо изцяло разпродадени, а изкуството на фламенкото обикнато завинаги. Медиите бяха буквално заляти от хвалебствени публикации и безброй снимки от красивите спектакли.

От създаването си през 1978 г. до сега с Националния балет е свързано творчеството на танцьори като Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други. И сега балетът е формация от танцови крале, която поставя емблематични творби, съхранява националния танцов ритъм и разпространява испанската музикална култура и танцово майсторство по света.

Националния балет е създаден от испанското Министерство на културата и има огромно международно признание и множество награди. Пищни костюми, прекрасна музика, страстни танци под звуците на десетки кастенети в ръцете на танцьорите – една приказна история, разказана без думи, живот, изживян чрез великолепни танци.

Спектакълът е организиран от агенциите “БГ Саунд Стейдж” и “Кийн актс” с подкрепата на посолството на Кралство Испания. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>