Националният балет на Испания отново в София с нов репертоар

zx450y250_2201815След като изнесе два изключително успешни спектакъла през 2012 г., Националният балет на Испания се завръща в София с други други постановки, които ще представи на 25 март 2014 г. в зала 1 на НДК от 19:30 ч., съобщиха организаторите от “БГ Саунд Стейдж” и Keen Acts.

Творбите, които публиката ще може да гледа този път, са “Болеро” на Равел, “Севилска сюита” и “Фарука” по хореография на артистичния директор на театъра Антонио Нахаро. През 2012 г. балетът представи Dualia и La Leyenda по хореография на Рохас и Родригес и под режисурата на Хосе де Еузебио.

Националният балет на Испания идва отново в София с нов репертоарНационален балет на ИспанияНационалният балет на Испания е основан от Министерството на културата в страната през 1978 г. Негова основна цел е представянето на емблематични испански творби, както и съхраняването на националното танцово наследство и разпространяване на испанската музикална култура и танцово майсторство по света.

Националният балет на Испания идва отново в София с нов репертоарНационален балет на Испания

През годините с него се свързва историята на известни танцьори като Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка и Аида Гомес.

Билети за спектакъла се предлагат в мрежата на “Ивентим” на цени от 40 до 100 лв.. /Източник: Дневник 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>