Най-старият испански клуб бе продаден за по-малко от паунд

2111583133Основаният през 1889 г. отбор на “Рекреативо” Уелва се намира в незавидна позиция. Въпреки отпразнуването на своята 128-годишнина през декември, клубът е пред угрозата да изчезне. “Рекре” има дългове, които възлизат на 7,6 милиона евро.

От Градския съвет се съгласиха да изплатят задълженията на отбора, а всички акции на клуба бяха продадени на известна компания за по-малко от един паунд.

2111583134.png

“Рекреативо” играе своите домакински мачове на имащия капацитет от 21 600 седящи места “Естадио Нуево Коломбино”. Тимът към момента се подвизава в третото равнище на испанския футбол “Сегунда Б”, като е на 12-та позиция, на цели осем точки от местата за промоция.

Въпреки факта, че е най-старият клуб в Испания, “Рекреативо” има едва три поредни сезона в испанския елит между 2006-а и 2009-а, като завършват съответно 8-ми, 16-ти и 20-ти.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>