Най-голям ръст в продажбата на нови автомобили има в Испания

00228731800011source-1377850038

Продажбите на нови автомобили в страните от Европейския съюз (ЕС) са нараснали през февруари за 18-и пореден месец. Повишението е било със 7.3% спрямо същия период на миналата година. В България сделките са намалели с 2.6% и са се свили до 1481 бройки. Във всички страни от ЕС продажбите са 924 440. Ръст има на всички големи пазари, като най-сериозен е той в Испания, Италия и Великобритания. В Германия, където се продават най-много нови коли в Европа, търсенето е нараснало с 6.6%. Като цяло в десет от 27 страни, обхванати от статистиката на Европейската асоциация на производителите на автомобили, продажбите са намалели, а най-драматично е отстъплението в Австрия с над една четвърт.

За първите два месеца на годината в европейските държави са купени почти 2 млн. нови коли, което е ръст от 7%. Отново съживяването е най-сериозно в Испания, Италия и Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>