Над 100 са ранените след протести в Мадрид

zx450y250_2266831Сто и един души са били ранени, по данни на службите за спешна помощ, при сблъсъците, последвали огромната протестна демонстрация в Мадрид срещу мерките за икономии, предаде Франс прес. При стълкновенията са пострадали 67 полицаи и 34 демонстранти, всичките – леко.

Полицията е задържала 24 души за нападения над нейни служители, за замерянето им с камъни и други предмети, и за вандализъм.

Между 200 и 300 души участваха днес в Мадрид в среща за обсъждане как да продължат “шествията на достойнството” – колоните хора, дошли от различни райони на Испания, някои – пеш, и стекли се снощи в столицата.

“Ще опитаме да се обединим, да се координираме”, обясни Лусия Калдерон, активистка на Движението на възмутените, дошла от Севиля. “Това е и целта. Ако не работим заедно, ефектът ще е по-слаб”, подчерта тя.

Демонстрантите, събрали се днес пред музея на модерното изкуство “Кралица София”, обградени от полиция за борба с безредиците, се уговориха да се срещнат тази вечер на площад “Пуерта дел сол” в центъра на Мадрид – символичната отправна точка на Движението на възмутените през пролетта на 2011 г.

Десетки хиляди демонстранти участваха във вчерашното протестно шествие, отзовавайки се на призива на множество граждански и професионални организации. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>