Над 100 български студенти в чужбина потърсиха Агенцията по заетостта

Image_3338493_407Над 100 автобиографии само в рамките на две седмици бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес: rabotazamen@az.government.bg . CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране на подходящо работно място.

Резултатите са вследствие на съвместната кампания на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и АЗ в няколко европейски града (Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена) с висока концентрация на български студенти. Най-много са автобиографиите, изпратени от младежи във Великобритания, на второ място от Германия, следвани от Холандия, Франция, Испания и Австрия.

Към момента най-голям е интересът от студенти, завършили в сферата на икономиката, финансите и IT сектора. АЗ започва срещи с най-големите работодатели в страната, за да разшири максимално кръга от компании, с които да поддържа тясно сътрудничество и които биха могли да отговорят на интереса на млади и амбициозни хора с престижно международно образование.

За да не прекъсва комуникацията си със студентите извън България, АЗ изразява готовност да поддържа връзка с тях освен чрез електронната поща, и в социалните мрежи. За целта вече е създаден профил „Работа за мен” във Facebook, който е отворен за всякакви въпроси и предложения. Служители на АЗ имат ангажимента да отговарят на всички запитвания в рамките на няколко дни. /Труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>