Надбягването с бикове се пренесе от Памплона и в Чикаго

h_20140713_5773690Докато в Испания продължава Фестивалът на Сан Фермин, в САЩ не остават по-назад. Вдъхновени от испанския темперамент и нуждата от силни усещания американците създадоха своя версия на надбягването с бикове.

Неделята се оказа най-напрегнатия ден в Памплона. Адреналинът беше на макс, а четирима души пострадаха при традиционната надпревара с бикове в Испания. Най-опасната точка от трасето се оказа входа към арената, където участниците се струпаха и се получи голямо блъскане. Не случайно тази испанска традиция става световно известна.

Голяма причина за популяризирането е и романът на Ърнест Хемингуей “И слънцето изгрява”, където американецът подробно разказва за фестивала.

Днес негови сънародници се опитват да пренесат древната традиция в САЩ. За първи път в Чикаго се състоя надбягване с бикове. Американската версия се проведе в крайградски район на Чикаго и привлечи стотици ентусиасти. Размахвайки червени кърпички, те скандираха “Тук сме смелчаците.”. /Източник: tvevropa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>