Надал: Григор Димитров е избраният от следващото поколение

zx450y250_2275152Водачът в световната ранглиста по тенис Рафаел Надал очаква Григор Димитров да продължи възхода си. Испанецът заяви, че е нормално някой по-млад състезател да се намеси в борбата при познатите вече лица.

“Нещата следват логичния си път. Нормално е, че Димитров направи крачка напред. Той е избраният да оглави следващото поколение”, каза Надал.

Според него този процес се повтаря в цялата история на тениса. “Доста години вече едни и същи тенисисти се борим за големите трофеи и е нормално към нас да се присъедини още някой.”

Испанецът не пожела да коментира дали тази година ще е по-вълнуваща от предишните с оглед на изравняването на силите и триумфа на Станислас Вавринка в Australian Open. “Аз съм замесен и ще е по-добре зрителите да отговорят на този въпрос”, заяви Надал.

Той все пак споделя мнението, че има повече равностойни състезатели. “Истина е, че има повече тенисисти спрямо минали години, които имат между 1900 и 1700 точки. Въпреки това онези, които играха силно преди, продължават да се борят за титлите и сега”, добави водачът в световната ранглиста.

Надал каза, че има желание и амбиция да се задържи сред най-добрите в тениса. /Дневник /

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>