Навални се подложи в Испания на операция на изгореното от нападение око

osydiha-alekseij-navalni-za-prisvoqvane-na-sredstva-276291Алексей Навални – най-популярният опозиционен лидер в Русия, се подложи на операция на роговицата на дясното око, което пострада при нападение срещу него на 27 април. Операцията е извършена в Барселона, след като с известно забавяне той получи задграничен паспорт от руските власти.

В профила си в “Инстаграм” той обясни, че зрението му ще се възстановява още няколко месеца.

“Веднага отговарям на очевидния въпрос – не, лечението ми не е заради това, че са ме били по дясното око”, написа Навални. Той допълни, че проъдлжава да не вижда нормално и се шегува, че “на молбата да ми монтират рентгеново или инфрачервено зрение ми отказаха категорично – поредната проява на русофобия”.

При нападението на московска улица неизвестен засега нападател плисна в лицето на Навални зеленикава течност, от която той получи химическо изгаряне на дясното око. На 4 май той написа в блога си, че са съхранени едва 15% от зрението на окото и може да се наложи присаждане на роговица.

По повод нападението е започнато разследване и според Навални в използваната течност вероятно са добавени някакви химикали, предизвиквали изгарянето.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>