Мрънкаща съседка от Херона в северната част на Испания съди пианистка, разрушила й съня

655-402-pianoПрофесионална пианистка може да бъде пъхната зад решетките, тъй като репетициите й смущавали съня на нейна съседка, която завела дело срещу нея, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Прокурор поиска от съда в Херона в северната част на Испания 27-годишната Лая Мартин да получи 16-месечна присъда за нарушаване на наредбата за шума.

Прокурорът освен това настоя Мартин да получи също 4-месечна присъда за причиняване на психични травми, както и да й се забрани да упражнява професията си като пианистка за 6-месечен срок.

Съседката й Соня Босом твърди, че изгубила съня си и била стресирана заради ежедневните 8-часови репетиции на Мартин в периода 2003 – 2007 г., по време на обучението й в музикален колеж.

“Клиентката ми не желае нищо друго, освен правосъдие. Тя години наред е страдала”, увери адвокатът на Босом. Родителите на Мартин могат да бъдат глобени няколко хиляди евро, ако бъдат намерени за виновни като нейни съучастници. /

Източник: Вести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>