МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПОДОЗИРАТ, ЧЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ

530799_4259821821303_1642300591_nНякои си мислят, че светът се върти около тях – длъжен им е – създадени са от някой като, че ли по неволя и затова този някой им е виновен ( и кой ли още не, т.е. всеки, който им е насреща ). Тези хора постоянно охкат, пъшкат, вайкат се, т.е. непрекъснато се оплакват за какво ли не.

Търсят внимание и винаги не им е достатъчно това, което им даваш… Уж искат помощ, а като им предложиш адекватна такава, тя все не е точно тази. Всеки постъпва не както трябва с тях и затова са зле. Нямат реални преценки, отхвърлят ценна помощ. Не искат да ги лъжеш, а не търпят истината.

Могат много лесно да дадат пари на измамници, а на тези, които им помагат, да ги обвинят, че не само не са им помогнали, а и даже са им навредили.

Така разрушават себе си и всеки, който достатъчно дълго време се е решил да им помага, въпреки това, че разбира как не успява да уравновеси дисбаланса на психиката им.

Тези, които не знаят какво искат, често заявяват, че са наясно и че могат да направят много неща, но нали все им пречи някой или не могат да намерят свестните хора и … са в безизходица…

Не искат да излязат от миналото си и да загърбят проблемите или казват, че вече са излезли и че правят всичко възможно, но пак някой им пречи и така все в този кръг на безкрайната неорентираност към себе си и всичко наоколо. Те са  смукатели на енергия от околните със своето отчаяние.

Силите им са толкова изчерпани и вместо да ги възстановят, те се насочват в посоката да изцедят и нечия друга сила, че да могат да са “ силни “ в това, че успяват да унищожат някого. Този някого трябва да падне толкова ниско, по-ниско от тях, че да могат да се почувстват “ силни “ в слабоста си, която често не признават.

Мислят, че правят нещо ( обучават се дори, и го заявяват, че е така ), но в крайна сметка пак са отишли там, където ще ги излъжат… И така, продължава агонията на тяхното съществуване…

 

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>