Многодетна майка разкрива схема за източване на пари от българско училище в Испания

imagesПовече от 12 години Ангелина Иванова живее в Испания с тримата си синове. За да не забравят родината си, тя ги записва в българско неделно училище и без да подозира, се оказва въвлечена в корупционна схема.

Ангелина твърди, че кандидатът за народен представител Георги Георгиев е източил 50 хил. лв. от Министерство на образованието и науката за училища, които изобщо не съществуват.

Според нея схемата е проста – държавата плаща за курсове по Български език и литература, които не са се състояли и за наем на помещения, които испанската управа е предоставила безплатно на българската общност. Тя уточни, че вместо две групи по 30 деца, както показва документацията в министерството, 2010 г. са били записани само нейните три момчета, които са изкарали седем неделни курса, а не както е записано 217 часа.

Ангелина попита, колко от тези неделни училища в чужбина, които струват на държавата 4,5 млн. лв. на страната ни, са истински и си вършат работата.

Според  Георги Георгиев обвиненията са чиста форма на завист и истината е, че децата на Ангелина не са посещавали часовете. Той добави, че причината за тази атака по неговото име са предстоящите избори, където той участва в листите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>